Skaffa lejon

Igår ägnade jag halva min dag till den här filmen och sorgliga kärlekslåtar. Jag skulle nog vilja ha ett lejon.



Imorgon kommer Pixie tillbaka, mycket bra både för Mig, Bloggen och Fiskarna. Jag har nyss bytt vatten åt fiskarna och de lever alla tre. Jag tror jag är redo för ett lejon nu.

Didde fyller år idag, så han ska bjuda på tårta. Har hört rykten om att det är en tårtbotten med en hög grädde toppad med jordgubbar. Den är ju gjord av Didde och Dunken. Jag sitter bara och väntar på att bli inbjuden. Men de ringer aldrig.

Jaha och igår var vi iväg på IBM fest. Vi borde ha tagit med oss pistoler och kommit i en helikopter i James Bond anda. Men nu jobbar vi ju på IBM så vi har inte råd med någon lyx. Jag tog dock med mig en HPare i hopp om att han skulle skjutsa oss i deras HPhelikopter. Men vi fick nöja oss med taxi. Men vi gjorde säkert succe ändå.

Nu ringde Didde. Tårta.

- Johanna-

Alla är vi barn

Alla Barnen tittade på ugglorna
utom Moa
hon satt och hoa


Alla barnen var lätt att ha o göra med
utom Pixie
hon var lite trixi


Alla barnen satt i fängelse            
utom Didde
han planerna smidde


Alla barnen tittade på fotboll
utom Glenn
han var rädd för män


Alla Barnen körde in cykeln i garaget
utom Johanna
hon kunde inte stanna


Alla barnen lekte kirurger
utom Ida
hon fick lida


Alla barnen gick på lunch
utom Johan
han satt fast på toan


Alla barnen hade lärt sig läsa
utom Gustav
han nöjde sig med en bokstav

- Johanna -

IBM fest

Det är tur att det händer något skoigt när Moa och Pixie är borta.

Imorgon är det nämligen dags för IBM fest.

Det är Svart/Vitt James Bond/Casino tema. Lätt för killarna att klä sig.
Vi satt lite och klurade på vad de menar att tjejerna ska ha på sig.
Baddräkt alternativt bikini. Skor med skyhöga klackar. Rött läppstift och gärna blött hår(vilket inte är svårt att fixa i denna regntäta stad)?
Är det inte så Bondbrudarna ser ut?

På måndag kommer det skvallars som skandaler och folk kommer mötas i korridorer med röda ansikten.
Gäller att se till så att det inte jag som går där med ett hett rött ansikte.

Dessutom ska man ha sin badge(passerkort) med sig för att komma in. Vilket kan ställa till problem på måndag för receptionen när alla supit bort sina kort.

Denna tillställning en upperlig ursäkt för att köpa en ny svart klänning. Baddräkt är inte direkt ett alternativ.



- Johanna-                          






Fiskansvar

Idag åker Moa och Pixie på Peace & Love. Usch så fuskigt det är. Det betyder att ni får nöja er med mig, hela veckan. Som om det vore något dåligt.

Det betyder också att jag ensam ska ta hand om våra fiskar. Vi har tre. Tänk om de dör. Än så länge har jag kommit ihåg att ge dem mat två gånger.

I morse när jag kom upp betedde de sig som hundar. Ni vet de hoppar och skäller och är jätteglad över att få träffa en människa. Så var fiskarna, fast på fiskvis förstås. Vet inte om de var jättehungriga eller om de ville att ja skulle byta vatten. Jag gav dem mycket mat, kanske gav ja dem för lite igår kväll. Jag hann ju inte byta vatten, man hinner väldigt lite på morgonen. Men ja fyllde på med ett glas nytt vatten. Jag gör mitt bästa.

Så idag efter jobbet måste jag hem och byta vatten, det är inte bara att ha fiskar heller.

- Johanna -

Minnet är kort men gott.

I söndags var jag sjukt arg. Kvällen innan hade jag varit duktig och packat upp min väska och lagt allting i fina högar. Men så när jag skulle klä på mig mitt enda par byxor så var de borta. Rev upp alla de fina klädhögarna, letade under sängen, i badrummet, ja överallt. Det mystiska var att jag hittade mitt skärp (som alltid sitter i byxorna) i sovrummet och jag visste att jag hade packat upp dem kvällen innan. Var riktigt förbannad och skrek högt. Är det något som gör mig riktigt arg (förutom uppenbara saker som svältande barn osv) så är det saker som försvinner, tejp som fastnar överallt och dammsugare.

Idag skulle jag laga mat i min ensamhet och rotade runt i frysen efter något dött att steka. I understa lådan låg det nåt som visserligen såg dött ut men inte verkade ätbart - mina byxor! Eftersom nån smart människa (host, host, Glenn) sagt till mig att man kan lägga byxor i frysen så att bakterier dör och man slipper tvätta dem så de tappar formen så lyssnade jag självklart och gjorde som han sa. Okej, det är ett smart trick, jag måste bara jobba på det där med minnet...

Snart är det pis and lööööv och imorrn blir det tältshopping med McGyver (fast eg borde ju han kunna fixa ett tält med bara händerna. Ska fråga hur man gör).

Tjing! / Moe


Helgens citat #2

Dunken - "Det man inte kommer ihåg det minns man inte!"

Midsommarhelg




När jag satt på jobbet i fredags å hade det allmänt trist, så fick jag ett sametime medd av Johanna "Lightning". - kom hit jag har en pressent till dig.
Jag sprang över till henne och hon gav mig en jättesöt blomring som hon gjort av en av många blommor hon snott på vägen till jobbet.
Bra start på midsommar tycker jag.

Jag åkte hem tidigare denna dag så jag köpte lite gott och gick hem å duka upp fint tills Johanna kom hem. Mysig med midsommar middag. Senare bar det av på kalas hos Johan och Lars.

Dagen efter dvs midsommardagen grillade vi (Johanna, jag, Didde, Dunken + deras två vänner) på våran balkong. Det va jättegott men väldigt mättande. Jag och Johanna blev jättetrötta och trots att vi hade klänning/kjol gick vi ner till sängen när resten gick ut.
Vi låg där med vin/cider och drack och pratade in på småtimmarna. Det är mycket intressanta saker man tar upp vid sådana tillfällen.

Likaså igår kväll när vi skulle sova, väldans mycket saker vi diskuterade. Vilket resulterar i trötthet idag eftersom vi inte somna i tid.

/Pix



Helgens citat

Pixie - "Fitta vilket svin jag är!"


Schweden

Så är man i Sverige. Vädret är soligt/molnigt och kallt/varmt beroende på det soliga/molniga. Jag har ätit sill och färskpotatis, knäckebröd, svenska jordgubbar, grillat, jordgubbstårta, svenska chips och mormors syltkakor. I kväll ska jag hem till mormor och äta mer mat. Blir billigt att komma hem, bara att putta på mig så kan jag rulla. Och så har jag byggt en midsommarstång med släkten, dansat "små grodorna", tittat på när kusin och bror badat i äckliga ån och gjort mig en midsommarkrans. Fast jag glömde bort att plocka sju sorters blommor.

Sitter och funderar på om jag ska vara kvar på landet och bli tvingad till jobb eller åka in till stan. Skulle vilja ta en shoppingrunda men det är ju ingenting öppet. Dagens i-landsproblem.

Jaja, hoppas ni saknar mig massor och tänker på mig minst en gång i minuten.

//Moe



Tvillingar?












- Johanna & Pixie -


Varning!

Jag va jättestolt i söndas och i måndas för att jag kom ihåg "precis allt" från helgens bravader.
Sen upplyste Dunken mig om att vi hade tvättat mitt och hans hår i vasken i köket hemma hos oss. Antar att vi spillt någonting skumt som fräter sönder dig om du inte tvättar bort det.
Jag hade tydligen gjort massa roliga och mindre roliga saker. T ex varit skitarg på några som försökte komma in på festen, jag hade tydligen skrikit åt dom och sen släppt in en i sällskapet men låst ut de andra.
Efter det insåg jag att jag nog inte mindes så mycket som jag trott. Jag ville först inte inse att så va fallet så jag blånekade till allt, men idag kom en vän med bildbevis. Så det är bara att erkänna.

Anledningen till minnesluckorna är nog
  och !!

VARNING! Fotboll och födelsedagskalas är en farlig blandning.

/Pixie

Pankakstårta en gång om året (15 juni)






Borde man inte få fylla år oftare

/Pixie

Flum



Jag tror nästan vi redan är fulla.

FESTIVAL



Att bli brun, onykter och gå på konserter hela dagarna, det är inte helt fel.

Man behöver sol, öl och en festival.

Bila en lagom lång sträcka och bli små lullig redan på vägen.
(så packningen inte känns lika tung)
Släpa den hela vägen tills man inte orkar längre och slänger ner packningen och säger "det här duger". Sen ta en öl till och hoppas på att tältet reser sig själv.
Har man tur kanske de gör det. Har man otur sätter man tältduken bakåfram eller utåin.
(charmig även det)
Sen är det bara fest fram tills musiken börjar några dagar senare.
Däcka in i tältet.
Vakna mitt i natten och frysa ihjäl.
Vakna 7 på morgonen utan luft och dränkt i svett.
(dags för en kall öl eller en ljummen cider)
Alla luktar lika illa, inbilllar man sig. Duscha mer än en gång är väl att ta i.
Äta snabbmat hela veckan. Flera gånger per dag.
Gå på konserter på förmiddagen och njuta till fin musik.
Gå på konserter på kvällen med röj och galna människor.

Åka hem och inte vilja åka tillbaka, veta att om ett halvår är man sugen igen.
Jag vill åka på festival!

- Johanna -

15 bast?

Igår va vi (Johanna, Moa, Didde, Christian och så jag) på bio, vi såg "Sex and the city".
När vi skulle köpa biljetter va 19.30 filmen slutsåld. Jag blev lite grinig, jag va ju redan trött och jag hade ställt in mig på att somna i tid. Men vi bestämde oss för att se filmen ändå (den lite senare föreställningen).
Vi gick fram och skulle köpa biljetter, killen i kassan frågade hur gamla vi var, jag blev jättepaff. Men vi sa ärligt att vi va 22isch hela bunten (Christian va inte med då..haha). sen tog det ett tag och vi betala och fick våra biljetter. Didde sa att det va 15 års gräns på filmen, så jag va ju tvungen att fråga.: "Ehm..do you think we look like 15?" Killen va blodallvarlig och sa "well..honestly you guys do NOT look like you are 20"!!
WHAT!?
Först blev jag jätteglad och sa "You made my day". Men sen fatta jag att 15 kanske inte e så kul. Så då blev jag grinig igen.
Men ärligt. vi kan väl inte se ut som 15? De är ju omöjligt.

Och eftersom filmen va så grymt lång kom vi inte i säng förens 23.30 och jag och Johanna låg och prata ett bra tag innan vi somna. Så jag är mkt trött idag. Och det funkar ju inte heller, de är ju match idag.

Gult och blått partey!

/Pixie

Fredagen den 13e #2

Jag vet, det är inte fredagen den 13e. Men jag kom på en sak när jag läste det inlägget nyss.

Jag läste en gång (visserligen i Aftonbaldet, men i alla fall...) att det var en kille som var så rädd för just denna dag att han vägrade gå utanför lägenheten. MEN! Så hade det kommit in en geting i lägenheten och den stack honom och han dog. Nästan lite kul. Fast man ska väl inte skratta åt döden så egentligen är det rätt sorgligt.



Hell yeah!

//Moe

Jobb

Jag tror jag har gått från datorn och glömt trycka ur mig från avail ungefär fyra gånger idag. Jag är inte van! Tur att det inte ringer så mycket. Inte har jag jobbat så mycket heller. Jobba är överskattat, det finns ju så mycket roligare saker att göra. Så fort jag kommer på vad som är min hobby så ska jag se till att få betalt för den. Man kanske kan jobba som öltestare på Guinnessbryggeriet? Nej! Nu vet jag. Jag vill vara den som håller i Wii-bowling-kvällarna på Woolshed. Det måste kanske vara världens softaste jobb.



Det är ungefär vad jag gör på jobbet. Först tyckte jag synd om mig själv för att jag vart tvungen att göra om en hel presentation så då jobbstrejkade jag. Sen insåg jag att jag inte alls behövde om den och då blev jag så glad att jag jobbstrejkade igen. Vem vill jobba när man är glad, då blir man ju sur igen. Daah.

8 minuter.

// Moe

Vi e svenska fans allihopa!


Kolla va min mamma ska köpa till mig. Så jäkla snygg. Iofs snyggare utomlands än hemma i sverige men jag vill ha den endå..bara för att.
Jag fick igår reda på att det finns svenska pubar i london. Nathan (en londonbo) sa att han varit på en sådan i lördags och kollat på matchen, som btw gick åt pipsvängen. :(




Ha de bäst flodhäst
/Pix

Snart äre måndag!

Usch för det säger vi. Men det gör inte så mycket för jag ska bara jobba fyra dagar och sen är det Sverige here I come! Då ska Therese hämta mig på Skavsta (om hon kommer ihåg) och så ska vi vara uppe hela natten (om vi orkar) och skvallra. Men dan efter måste jag hem till Uppsala och träffa släkten och äta sill och potatis. Mumsfillibabba! (Det heter så.)

I helgen har jag haft besök av Panki (pappa och Anki). Vi har kollat på Dublin och druckit Guinness och tittat på fotboll och idag har vi varit i Bray. Hann även med att ha hemmafest igår. Egentligen skulle det bara vara lite förfest men det blir ju aldrig som man tänkt sig. Det var kul men jag var mest arg för att folk inte hittade hit (sjukt mycket folk och alla var man tvungen att springa ner och hämta) och så tappade jag bort mina nycklar och kameran stup i kvarten. I morse hade jag två par nycklar. Good shit. Nu har Pixie och jag städat i alla fall hela övervåningen och satt Johan på disken. Golvet såg ut ungefär som en mindre festival och balkongen likaså.

Men nu är det fint igen! Och våra fiskar (Björn, Bajsola och den utan namn) har nu ett mycket fint akvarium. Vi har nämligen plockat stenar på stranden idag och byggt en fin grotta till dem. De är så glada!

Snart ska vi äta pannkakstårta, för idag fyller Pixie 6 år! Grattis!

// Moe


fredagsmys

Idag på vägen hem från jobbet började jag tänka på vår fisk som det är så synd om, han (eller kanske hon) bor ju själv i en jätteliten fiskskål. Kompisen dog ju för nån vecka sen. Och den ser så ledsen ut, den ligger bara på botten och gör absolut ingenting. Så jag gick in i en djuraffär och köpte en kompis och ett större aquarium. Jag va helt till mig när jag kom hem med den, va så glad! Jag döpte den nya till Urban, men egentligen vill jag att den ska heta Bajsola. Men det kunde jag ju inte säga när Moas pappa och pappas kvinna va där. Så det blev Urban. men jag ska kalla honom Bajsola i hemlighet.





Jag och Johanna åt på restaurang idag, och vi lyxa till det. Vi åt förrätt, huvudrätt OCH efterrätt. Till det drack vi vin. Mmmmm..
Och sen när vi kom hem blandade vi en varsin white russian. Johanna skulle ta en fin bild på våra drinkar utomhus för att få med vår utsikt från vardagsrummet, men vet ni vad som hände då..jo då flög mitt gröna paraply iväg. På bilden kan man faktiskt se att det ligger bakom drinkarna.. snyft..nu är det bara Johanna som har en komplett drink.
Snart ska vi iväg på bio med nåra vänner.
PERFEKT FREDAG!

Pixie






RÅTTOR


Igår berättade Pixie för mig att hon ville skaffa råttor. Min mamma har lurat i mig att råttor är det värsta som finns.

(jag som är en underbar dotter lyssnar ofta på min mamma)

Jag menar när de kommer springer på golvet klättrar upp för benen på en och sätter sig på axeln, ja då kan man ju inte bli annat än livrädd. Men samtidigt är det något facinerande över allt läskigt. Jag tror det kallas adrenalin.

(ni vet när man tittar på skräckfilm och blir asrädd och sen skrattar lite)

Det skulle vara häftigt att ha en orm eller en stor spindel.  Jättehäftiga att titta på. Men vad gör man om de rymmer. Sådana djur är bara facinerande när man vet var de är och vet att de inte kommer och dödar en.

(både spindlar och ormar kan vara giftiga, råttor sprider epedimier)

Men pixie hon är rått expert och man kan tydligen dressera råttor. Måste hålla med om att det låter lite häftigt. Om de hade vart lite långhårigare och om svansen helt enkelt inte skulle sitta där.

Vi får väl se om det blir några råttor. Jag ser det som en utmaning.

- Johanna -

Konversation.

Haha så roligt oseriös konversation.  Nu känns allt ok igen. Inte konstigt alls. Så skönt. 





Btw. Så är en kvart väldigt kort tid, man hinner ju inte äns gå ut från rummet innan man måste springa tillbaka.
Mycket dumt. Tycker jag.

Snart kommer Victor för att hälsa på. Det ska bli kul tycker jag. Han kommer den 11e juli å åker hem igen den 15e juli. Då ska jag visa honom HELA Dublin.

Puss och kram hela dan vi ses på stan
Pixie

Vem har rätt??





Fredagen den 13 juni.

Av rubriken att tyda, läskig dag idag.
Man får nog ta det försiktigt om man inte vill riskera att ramla, få huset nerbränt eller råka ut för någon annan olycka. Jag har hört att sådana saker gärna inträffar detta datum. Speciellt när det är den 13de på en fredag.

Beware!


Fredag & sverige

Dagarna bara flyger förbi, imorrn e de ju fredag igen. Var tog måndag, tisdag, onsdag och torsdag vägen liksom?
Man blir så glad när man kommer på att det är fredag. Och jag kan komma på det lite då och då, jag blir som ett barn å hoppar och fnissar.

Haha Moa, hon är ganka rolig.
- "Jag kan se sve men  jag antar att det står rige efter". Moas komentar om Diddes tröja, när jag fråga om det stog sverige i nacken.

Nu ska vi se "The karate kid" och äta popcorn.

Ha de bäst flodhäst

/Pixie

Far kära far.

Min kära far är lite speciell så att säga. Han vägrar till exempel skriva normalt och tycker att alla sch-ljud ska stavas lika för annars är det så krongligt.

Fick ett hyffsat normalt sms av honom här om dan.:

"trorunteatt idagnärBellisen åktehem såöppna valpsen ögona!Faaanva goaråmme!Dom glorsom"jahaja,troddenogdu sågutså",&de haråmju rätti! 3vex&dubla storleken..."

Detta sms är som sagt hyffsat ok, annars kan det ta en timme att försöka tyda av vad som står. Det enklaste sättet är att läsa högt.
Nästa gång jag får ett riktigt knepigt sms ska jag lägga in det så ni kan få ert ett gått skratt.



/Pixie

Gyllene tider.

Jag fyller år den 15 juni, dvs på söndag (förväntar mig många paket). Johanna fyller år den 20 juli och Moa fyller år den 13 augusti.

Fattar ni? :D

Juni, Juli, Augusti med Gyllene tider (You know Per Gessle o co.). De e typ vår låt nu. Så mysigt att ha en låt tillsammans, nu kommer vi alltid att tänka på varann när vi hör den. :D

Najs eller bajs?

Jag säger jätte najs!!


/Pix

Jobbig dag.



seriöst, det är så jobbigt.

/Pixie

Moncan

På min desk har vi en tant som heter Monica. Idag sa hon till Didde:
Du är lite blank i ögonen, men där inuti fungerar du.

Det kanske inte är så kul om man inte känner henne, men it made my day.

// Moe

Full

Jag är fortfarande full. Det är inte så bra, svårt att koncentrera sig på saker då. Fast man slipper ju i alla fall vara bakis på ett tag. Trött är jag med. Fast mitt lillfinger är tröttare, det har sovit ända sen jag vaknade. Kanske låter konsigt men så är det.

Igår var det fotboll på Woolshed. Tydligen dracks det mycket öl, tydligen vann Sverige med 2-0. Bra grejjer.

//Moe

Fisk

Jag tror att jag är allergisk mot fisk.
Speciellt guldfisk.

Förra helgen fick vi två fiskar av Mårten och dansken och kanske finnen, jag vet inte riktigt. De hade köpt dem av en gammal kinesisk gubbe på väg hem till oss. En av fiskarna var nog också gammal för den dog efter några dagar, så nu är det bara en kvar. I alla fall så har jag börjat nysa och precis så kände jag att det även kliar i mina ögon. Måste vara fisken.

Mina favoritnamn på fiskar:
  1. Björn. Tänk, en fisk som heter Björn, det är ju hur kul som helst! För det är ju ingen Björn, det är ju en fisk.
  2. Sten. Se anledning ovan.
  3. Torsten. Det låter nästan som torsken, som är en annan fisk. Skulle ju vara roligast att ha en torsk som hette Torsten men det är rätt ovanligt med torskar i akvarium.

Halvdöd fisk


Jättedöd fisk

-Moe-

VÅR NYA LÄGENHET

Jag och Moa har precis flyttat in i vår nya lägenhet. Flytta är inte lätt. Mycket krävande. Pixie flyttar in nu i veckan och likaså Grabbarna. Tror jag.

Jag vill att ni ska veta hur underbart vi kommer att bo

I vår nya lägenhet är vi heltäckningmatta på nedervåningen.
(ja vi har två våningar)
Det är ganska mysigt faktiskt. Känns som man går runt med tofflor. Mycket mjuk.
(vi väljer att inte tänka på hur smutsigt äckligt det är)
När man vaknar på morgonen är det inte kallt på golvet.
(ibland tror jag att jag bor på hotell)

I rummet jag sover i nu, drar man isär gardinerna med snöre.
(det är som en ridå eller vad de nu kallas)
Utsikten är längs Liffey (den underbart vackra ån genom Dublin) och jag har egen toalett.
(som sagt ibland tror jag att jag bor på hotell)

På toaletterna (ja vi har två), så finns det nästan ljummet vatten. Ljummet vatten är nämligen något lyxigt i denna stad. I förra lägenheten hade vid två separata kranar på toaletten.
En för iskallt vatten.
En för kokhett vatten.
Om det fanns varmvatten dvs. I vår nya lägenhet har vi varmt och kallt vatten ur samma kran. Det är lite coolt.
(svenskar, skryt att ni har ljummet vatten, ni får inte dricka lika mycket öl)

Vad som mer är coolt är att vi faktiskt har en hiss i vårt hus. Hissar är också rätt ovanligt. Inget mera spring till lägenheten på femte våningen. Nu kanske folk som besöker oss inte ser helt förstörda ut när de knackar på.

Att våran övervåning har glasväggar, underbar utsikt och lång balkong är ju en annan sak ni kan vara avundsjuka på.
Mycket avundsjuka till och med.

Allt mindre bra i detta land försöker man bara kalla charmigt och väger upp det med att dricka öl. Det blir en del öl.

(och om ni vill se bilder kan vi prata med Moa, hon är haj på sånt)

- Johanna -

Skärpning!

Att blogga om känslor är väl väldigt tråkigt. Jag menar..det är sånnt man egentligen ska hålla för sig själv.
Men, Varför reagerar man så konstigt!?
Fick grymt ont i magen, hjärtklappning och gråt i halsen bara för att jag fick ett mail där det stod att ..... ska ringa mig imorgon.
Kan ju inte reagera så här varje gång vi ska prata eller ses. De va dessutom mitt förslag att träffas. Skärpning!!

What is this?!

I fredags åkte jag buss med en finne som skrek "What is this?!" minst en gång i minuten, faktiskt ingen överdrift. Hade jag inte varit så kissnödig hade jag gjort något åt saken. Eller det är i alla fall vad jag inbillar mig själv men jag vet att jag egentligen är rätt så feg...

Sveriges nationaldag firades med grillning hos Carl, ovanstående bussresa ner på stan, en sväng förbi Maja och Hanna och sen gick jag till Mssrs Maguires för att träffa lite annat folk men väl där blev jag trött och vände hem efter två minuter. Men överlag så var det en mycket trevlig kväll.

Lördagen började med lite packning men man tröttnar lätt på tråkiga saker så när väskan var full och mitt rum såg ut som hej kom och hjälp så drog jag och Johanna på en film istället. Drog sen till Ida där det hängde packade HP människor. Spelade kubb, drack öl och gick till lokala puben där vi inte åt chicken fajitas. Åkte hem till Didde och tog några låtar på Rockband innan vi gick till Eamon Doran och faktiskt fick höra låtarna vi ville.



// Moe

MÅNDAG

Förbannat, att allt ska krongla idag. Min dator e ju hel seg och konstig och vägrar göra som jag vill. Dessutom funkar inte min Copy och Paste. Fruktansvärt frustrerande. Så nu e jag grinig.

/Pix

Flytt

Ju mer man packar desto stökigare blir det, hur går det till?

Vi håller på och flyttar. Det är lite kaos och våran landlady kommer om två timmar. Vi går med skor på inomhus, inte för att vara irländska, mest för att man vet inte riktigt vad man kan få i fötterna annars. Förra veckan fick vi en check på 2800 euro från de nya hyresgästerna för att ge till vår landlady som ska komma idag. Eftersom det var lite fest här i fredags var Gustav duktig och gömde den, bara det att nu kunde han inte hitta den...

Han hade slängt den med lite andra oviktiga papper.


Nepp, tillbaks till städandet.

Tjing // Moe

Vit helg. wohow.

I fredas drack jag en drink (som jag skrev innan) och igår drack jag ingenting alls. Dvs jag har haft min första vita helg här i Dublin. (Grattis Pixie). För en drink räknas ju inte.
Igår mötte David upp mig längst Liffey runt tio-tiden. Vi gick och köpte mat, för fröken Wallin va hungrig, det blev lasagne med sallad, mumms, David bjöd på vin men jag tacka förvåningsvärt nej.
Vi låg och tittade på
TEAM AMERICA

och åt mat. Jag skrattar lika mycket varje gång jag ser den filmen. Så fruktansvärt stört rolig film.
Rekomenderar starkt.
David flög till Österike imorse kl 6. Dvs han va tvungen att gå upp med tuppen kl 4.30. Det va planerat att jag skulle sova kvar efter att han lämnat bygget (eftersom det ej är mänskligt att gå upp så tidigt utan anledning). Men för allas information, är jag en morgonmänniska och kunde alltså ej somna om. Jag gick alltså hem samtidigt som David och Tim åkte till flyget.
Om man inte är full själv (vilket man oftast är vid den tiden en söndagmorgon) är det inte kul alls att gå själv igenom stan. Man känner sig ganska skylldig och äcklig (även om man är nykter och nyduschad) när man går där själv bland alla fulla (snart bakfulla) och höga äckel. Då är ju frågan, en "vanlig" söndagsmorgon hade jag antagligen också varit full/bakfull. Är man verkligen så där äcklig?
Jag vill sluta dricka.

/Pixan


...












Lika som bär


Hitta ingen bra bild på Mike men denna får duga.

        

Sry Mike,men ni e lika.

/Pixie

En strikt diet..

Jag saknar min familj nått så grymt mkt. Så nu sitter jag och försöker planera deras resa hit, försöker komma på ett lämpligt datum för dom att hälsa på och jag har gjort en "Att göra när familjen är här" -lista. Antar att jag inte kan göra så mkt mer för tillfället.

Igår va det nog sista gången (i varje fall på länge) som jag fick umgås med vackra Noela.
Och så va jag så fruktansvärt trött att jag va tvungen att gå hem efter en drink, SORGLIGT!! Kunde verkligen inte hålla ögonen öppna.

Nu är det bara 18 dagar kvar tills P&L och Niclas. Happy face..Får btw inte tag på honom, vilket är lite jobbigt eftersom han/dom måste ta med mitt och Moas tält (+ lite mer) i deras bil eftersom vi åker tåg och kommer hyffsat sent men vill ha tältplats bredvid dom. Anledningen e iofs ganska självklar, killen har ju varit på sweden rock och hans mobil har en tendens till att aldrig funka vid sådana tillställningar.

För tillfället går jag på en strikt diet av Hardcore superstar som uppvärmning för P&L. Jag kommer antagligen vara helt okontaktbar torsdag den 26 juni kl: 21.15 - 22.00. Då står jag och flåsar och drömmer mig bort (tar garanterat med Jocke i drömmarna) till den underbara musik som då spelas på "område 2".

"Nya skivan är en tyngre och ännu riffstinnare sleaze- och punkdoftande hårdrockshistoria där de refrängerna kommer snabbare än knytnävsslag på bakgården till en rockklubb."

Nu ska jag ut på promenad eftersom de är fint väder och alla andra ligger bakis och inte vill röra sig ur lägenheten.

Salom bitches
/Pix


Skadeglädje är lätt den enda sanna glädjen






Gustav gästbloggar - with a vengeance.

Jag är alltså här och gästbloggar på de underbara damernas blogg. Jag sitter i mitt hem, i en fåtölj, och dricker ett par öl av de manligare slaget.
Coors Light.
Detta, tillsammans med det faktum att jag gör min sista helg i Dublin på en överskådlig framtid, gör att jag kan bli en aning sentimental. Jag drar på "In the ghetto" på winamp to seal the deal så att säga.

Nu vet jag att det finns några av er därute som inte uppskattar att jag kommer och sticker hål på den underbara bubbla av symmetri och tjejsex som bara tre drygt 20 åriga bisexuella tjejer kan åstadkomma. Och jag förstår er.
Den här bloggen, är iaf för mig ungefär som min gamla affisch på Pamela Andersson. Nåt exotiskt, nästan acceptabelt iom att hon hade bikini, men ändå nåt jag smygonanerade till när ingen såg.

Jag hoppas hela min släkt har länken till detta...

Vi kan vara ganska säkra på att jag inte lär få gästblogga här igen på ett par år.

Jag har skrivit en limerick i er ära förresten! Limerickar har varit mäkta populära här, och jag tror snart att även stureplan kommer förstå charmen och anamma det som det enda acceptabla sättet att kommunicera på.

Det va tre flickor från Uppsala,
som inte va helt normala.
Rent mentalt va dom toppen,
men nåt va fel uti kroppen.
- Deras stjärthål va en aning ovala.


Men det är inte därför jag är här.
Jag vill tacka Johanna, Moa och Pixie som faktiskt heter Pixie och inte bara kallas för det, för dessa dagar på den mögelgröna ön. Jag har haft en fullkomligt euforisk upplevelse och kommer sakna det något enormt.
Om jag någonsin kommer tillbaka, är det för er skull.
Nu ska jag leta reda på en annan blogg och skriva att det är för deras skull jag skulle kunna komma tillbaka. Men oavsett vad jag säger till andra, är det till er jag talar sanning.


// Gustav - Er vän, er livsmedikus, ert orakel.

WTF?!



Seriöst, det här går ju bara inte! Hur kan de ens tänka tanken att lägga Hives och Kaizers samtidigt? Tänker de inte på mig?! Gahh. Det kommer ju inte bli en enda hel konsert på torsdagen. Jag kommer få springa så mycket att jag kommer ligga däckad resten av festivalen och inte av alkohol - av utmattning. Det är illa!

Nu är det inte Peace&Love längre, det är fan krig!

// Moe

The Grudge.

image16

Laura börja snacka om läskiga filmer å då mindes jag en kväll i höstas när min kära vännina Ann-Charlotte inte ville sova själv på hotellet där vi jobba. Eftersom hon visste att jag jobba kvällspasset denna kväll kom hon förbi och fråga om jag kanske kunde tänka mig att hålla henne sällskap, vilket jag självklart ställde upp på.
Väl uppe på rummet tog jag en dusch och AC (som hon kallas) kom in på toan för att borsta tänderna. Hon blev helt förskräckt när hon vände sig om och såg mig. Eftersom jag ej hade hunnit tvätta bort sminket va jag helt svart under ögonen och i höstas hade jag hyffsat mörkt hår. Med andra ord, jag såg väldigt läskig ut. Vilket hon självklart var tvungen att dokumentera.
Denna bild är lite beskuren eftersom jag står i duschen (och i duschen är man vanligtvis naken) men på orginal bilden ser det dessutom ut som om jag har blod på händerna, det är nästan så att man blir rädd för sig själv.

/Moonlight

Mmmmm musik

Tänkte tipsa om bra musik, eftersom jag är allätare finns det säkert nått för alla smaker.
Youtuba vettja. ENJOY!!

Jennifer Warnes - Somewhere somebody
Amy Mac Donald - this is the life
Damien Dempsey - apple of my eye
Pink floyd - Wish you were here
Daft punk - Something about us
Paul Weller - You do something to me
Gnarls Barkley - Smiley faces
Hardcore superstar - Dreamin´ in a casket
Coldplay - Fix you
Takida - Curly Sue
Groove armada - Lightsonic
Janis Joplin - Piece of my heart
Laleh - How wrong
Lasgo - Cry
Legion of ape - Killing Bruce Dern
Nickelback - Too bad
The distillers - City of angels
Tiger Lou - You can`t say no to me
The prodigy - Out of space
 

/Pix

min lilla hund

För ett par år sen tvingade jag min mamma att köpa en hund till mig. Och med ett par år menar jag två. Cirka. Och med hund menar jag givetvis en gosedjurshund. Han är världens sötaste, och hur kramgo som helst.  

(Här är det okej om ni tänker på er egen favorit)

Han har inget namn utan man får döpa han för stunden till precis vad man vill. Är inte det den absolut bästa lösningen i världen?

Jag tror min hund är släkt med en lockig kanin med ris i rumpan och tassarna, för det är ungeför så han är.

(Här vet jag att ni vill klappa, men det går inte för han är hemma hos mig)

Jag skulle gärna lägga upp en bild på honom, men man vill ju inte förstöra er fantasi bild på honom. Det är viktig med egen fantasi.

I alla fall så när jag flyttade till Dublin så fick man bara ha 15 kilo i väskan. Det är ju stört omöjligt.
Men min pappa tyckte minsann att jag skulle få ta med min hund, så han betalade övervikten. Han är nästan lika snäll som hunden.

Det är okej om ni tror jag är ett barn som skriker när nån tar min klubba, för det gör jag säkert.

(Ta inte min klubba)

Men meningen med detta inlägg är absolut inget vettigt. Bara att ni ska bli lite avundsjuka på att jag har en hund. Och inte ni.

- Johanna -

Ett inlägg till!

Vad är upp med att lägga Teams Night Out på en torsdag? Vill de att vi ska vara bakis på jobbet? Om man kommer full till jobbet kan man få sparken, jag tror det är något lurt med det här, undrar om man vågar gå...

När jag gick i gymnasiet fick jag höra att alla finnar har kniv på sig. Jämt. Undrar om de liksom får nån slags dispens i tullen. "Jaha, du är finne, då är det lugnt, ta med kniven". Jag som inte ens fick ta med mig kaviar på flyget. Undrar vad de är rädda för? Att man ska tvångsmata piloterna med det? Det är i och för sig värre än att bli knivstucken så jag antar att de gjorde rätt i att ta den.

image15

Det här är baj the vej kanske den konstigaste "chokladen" ever. Kan inte riktigt bestämma mig om den är god eller inte. Bara FYI sådär...

// Moe



Dags att flytta

image14

Fyra på våning fem
i en lägenhet vi kallade hem
vi bodde rätt tätt
det var inte lätt
kanske saknar vi dem?

- Johanna -


Ni kan kalla mig Nut case!

Helt sjukt jue, började min gårdag ganska bra. Jag va glad över att min NIclas hade ringt kvällen innan, lyssna på crashdiet på vägen till bussen och fick en tidning där det stor "Pssst: Pixie`s the coolest girl in town". Blev ganska glad. lite häftigt.
Senare diskuterade jag mina lunchtider med min TL och sa att jag inte ville ha en tidig lunch eftersom jag då kommer hinna bli grymt hungrig innan jag kommer hem, DÅ...vet ni vad han sa.: "Pixie, you are even worse then our last nut case.". Jag blev jätteledsen..Så kan man väl inte säga. Eller är det jag som överreagerar? Jag ville ju trots allt bara ha lunch samma tid som alla andra dagar. :(
Fast söta Johanna "Lightning" Larsson kom med en överaskning till mig senare på eftermiddagen, iofs samma som jag hade fått på morgonen (Pixie`s the coolest girl in town) men denna hade hon klippt ut och fixat en nål så att den sitter uppe på min desk..weeiiii.. tack Johanna. Du räddade min dag.



Senare på eftermiddagen när jag va på väg hem från jobbet fick jag ett sms av en kär vän där frågan löd: "Pixie, vill du sova hos mig ikväll?"
Svaret va givetvist ja. Blev ju lovad en Davids special..och jag har hört att det ska vara gott med mat.
Så jag hade en date med David, Micke och en FHM tidning. Riktigt nöjd. Skulle se på film (andra försöket att se den) Ocean 12. men jag somna, precis som förra gången. David däremot som aldrig kan somna tidigt skulle se klart. Han skull eva snäll och sänka ljudet för att ej störa min skönhetssömn, men iställer råka han dra ur strömsladden. Dvs datorn dog..Det blev alltså ingen film för hans del heller.

Nu är det mat..Thunderprincess står och hetsar bakom mig so I better go..

Smell ya later
/Pix

Bittert

Man blir lite bitter när man försöker ringa en användare och får en en telefonsvarare i örat (alltså inte fysiskt då, det skulle ju göra ont) som säger "Den du söker är just nu på semester och återkommer den 18 augusti."

Jag vill också vara på semester till augusti!

// Moe

Nickelodeon Eriksson


Niclas
Niclassss (som han heter på mobben)
Nicke
Psychopaten
Bocken
Günter

Kärt barn har många namn.
Denna karl är en av sitt slag, finns ingen bättre än han. Så grymt rolig, störd, snäll och alldeles underbar. Just idag är det bara 21 dagar kvar tills jag får träffa honom. Jag lärde känna denne man genom ett av mina ex, så dvs vi har kännt varanra i circus 5 (om jag har räknat rätt) år nu och vår relation blir bara bättre å bättre.
Jag fick ett mms av honom en gång med mittenbilden ovan, stackars Niclas va på fest med fotbollslaget och hade innan festen hår till axlarna (vilket han har ibland) men under festens gång hade dom klippt hockeyfrilla på honom. De va så fruktansvärt fult, men grymt kul. När han kom in till stan mötte vi honom utanför Platina (en krog i Uppsala). Vi va alltså tvugna å säga "han är med oss" för att han skulle få komma in med den frisyren. Då kan ni förstå hur han såg ut. Senare runt 3 på natten cykla han och jag hem till mig för att hämta alkohol, om jag inte minns fel, väl där hemma fick jag äran att frisera honom. Blev ganska mkt kortare, lämnade dock en liten fläta i nacken. (jättefin tyckte jag). Den blev senare avklippt av en dum David, som tyckte den va väldans ful. efter denna kväll kallas han Günter av vissa.
Förra året på peace and love festivalen blev han avundsjuk på min piercing i bröstvårtan och ville ha en han också, och trogen vän som jag är ställde jag upp på att hjälpa honom att fixa en.
image11
Man får ta vad man har och vi hade en säkerhetsnål. Den dög alldeles utmärkt. han sov med den en natt för att dagen efter gå å köpa ett piercingsmycke. jag valde den smalaste staven, men jag kan tänka mig att det gjorde förbannat ont ändå när jag stog i tio minuter å skruva/tryckte den igenom hans vänstra bröstvårta.
Som sagt, VÄRLDENS BÄST NICLAS..har ni en vän som han skatta er lyckliga för störda människor som förgyller ditt liv.

/Pixan

Tre Tjejer mitt i stan

image9

Vi är tre tjejer i temple bar
Som ständigt är ute o far
Ge oss ett glas
Vi slår det i kras
Och säkerligen musten ur er tar

-Johanna -

THIS IS THE THUNDERPRINCESS

Får jag be om största möjliga tyyyyystnad.
Det har blivit dags att presentera...min kära vän...Moa!

image7

(applåder)

Hon ett utmärkt exemplar av Kvinnlig Super hjälte (man kan kalla det en ras).
Jag mötte henne första gången på vår utmärkta skola, där vi lärde oss allt vi kan idag, och lite till. Man glömmer när man blir gammal.

(jag skulle gärna bjuda er på popcorn, men det är fysikst omöjligt, eftersom jag inte har några)

Sen var det dags att utveckla förhållandet. Det var dags att flytta ihop.

(applåder)

Vi kan kalla henne för fylle Moa, men det är bara på skoj.
Hon går även undernamnet ThunderPrincess, alla super hjältar har ju ett super hjäte namn. Hon kan också göra trick, super hjälte trick, som att svepa allt med alkohol skit snabbt.

(Åååååhhhh)

Ibland känner jag att jag är lite avundsjuk, men bara ibland.

Det är viktigt att veta att Moa inte kommer från Uppsala ursprungligen.
Hon kommer från ett landskap som heter Dalarna.
Där har de byar som heter Fullsta, Fyllemoa och Pungmakarbo.
Varför detta är viktigt att veta, är mindre viktigt att veta.

Moa har ett husdjur på jobbet. Även om jag tror det är förbjudet med djur i denna lokal. Jag menar de kan ju kissa på tagentbordet. Men Moa är lite rebellisk och har en rosa gris, vilken färg den nu annars skulle vara. Han heter i alla fall Kenneth, för det heter alla här.

Ledsen men popcornen är slut och då är det dags att gå hem.

(applåder) (applåder) (applåder)

- Johanna -

på jobbet

Det är inte så jättekul att jobba. Därför väljer jag att strunta i mina plikter och blogga om något vettigt istället. Till exempel om vad jag skulle göra om jag inte satt på jobbet. Då kanske min dag skulle se ut såhär:

image4

En liten avskild strand i Thailand, why not? Fast tyvärr är jag ju fattig just nu så det här skulle få duga:

image5

Hänga I Phoenix Park och kolla på folk som spelar fotboll. För jag skulle bara lata mig.

Men men, nu sitter man här ändå och trots att man knappt kan se ut genom fönstrena här anar jag en liten mulighet där ute så det gör väl inget att jag sitter här då. Hoppas det börjar regna bara därför.

//ThunderPrincess

bejkis

Asså. Jag har slutat vara bakis. Inte för att jag klagar men det börjar kännas lite oroväckande när man dricker tequlia/jägerbomber på en måndag och mår prima som en nötkärna eller nåt i den stilen dan efter. Är det alkisvarning eller börjar man bara bli van? Fast jag antar att det är samma sak. Alkisvarning it is alltså. Känns bra, man ska vara alkis i Dublin annars vet man att man druckit för lite Guinness och det är ju inte bra.

Men druckit för lite har jag inte. Så här mycket var jag inte ens ut när jag var ung och dum och newbie i Dublin. Jag kanske har blivit yngre och dummare. I alla fall dummare. Men va fan, är det sommar och sol så är det.

Idag har jag druckit öl igen.

Sola och bada i piña colada!

// moe

THIS is the moonlight!

Låt mig presentera Pixie aka Moonlight!



Egentligen har jag inte känt Pixie länge alls. Vi träffades genom Lightning (Johanna) på en förfest hemma hos oss, några månader bakåt i tiden. Pixie är en sån som alltid fryser och jag är en sån som alltid är varm, det är kanske därför vi går så bra ihop. Ni vet, det där med motsatser. Fast vi har mycket gemensamt med. Pix gillar att dricka öl, det gör jag med. Och rödvin. Och så ska vi ju flytta ihop snart. Och från samma stad kommer vi. Och om man kallar henne för Pix så har vi lika många bokstäver i våra namn. Det kan ju inte bara vara slumpen liksom.

Pixie föddes någon gång under året 1986, jag antar att det var i Uppsala. Hon har en syster som heter Moa (som jag!) och i vintras typ flyttade hon till Dublin, Kan inte bli bättre, sre!

Ja. Så så är det, nu ska jag gå och bowla.

So long suckers!

// ThunderPrincess aka Moa

THIS is the shit...

So get used to it!!
Jaha, trodde då aldrig någonsin att jag skulle blogga. Men hade, som så många andra gånger, fel.


Jag ska presentera en mkt vacker dam vid namn Johanna "Lightning" Larsson.


Den 20de Juli 1986 välsingnades Bollnäs (Växbo) och svea rike av Lightnings uppenbarelse. :) Nu vid 21 (alldeles strax 22) års ålder bor hon på Irland och förgyller vardagen för alla Dublinare. De tycker vi andra som bor här är jättebra.
Lightning flyttade från Bollnäs till Uppsala för att börja en linje vid namn; media - journalistik på GUC. Antar att hon trivdes där. Lightning och Thunderprincess (Moa) gick på samma skola och lärde känna varandra genom gemensamma friends.
Lightning och jag lärde känna varandra när vi jobba tillsammans på Hotel Uppsala. Hade grymt roligt. I varje fall vad jag vill minnas. Har massvis med roliga kort från den tiden men självklart ligger dom cd-skivorna hemma i Uppsala, dvs kan ej lägga upp de picsen här. åhhh synd!
Nej men fy fan va tråkit seriös jag blev då..sorry Lightning..
Btw. Hon gillar en dryck som oftast e gul, har bubblor i sig och vitt skum på toppen...mmmm ÖL!
Nemen nu får de va nog, nu vet ni lite om hennes bakgrund, mkt intressant.


Hörs o störs
/ Moonlight

RSS 2.0